Youniq Machining

Youniq Machining.

YouniQ Machining en Digital Talents hebben heel wat gemeen… Beiden zijn we fan van maatwerk en een geautomatiseerd bedrijfsproces! Als innovator in de metaalindustrie freest YouniQ Machining tal van stukken op maat, op basis van de specifieke wensen van de klant. 

Youniq Machining

Briefing

YouniQ Machining wilde graag de instroom aan nieuwe productieaanvragen, het verwerken en beantwoorden van deze aanvragen in de vorm van offertes op maat alsook de eerste praktische zaken op vlak van uitvoering (Voldoende voorraad grondstoffen ter beschikking?) zo automatisch mogelijk laten verlopen.

Cruciaal puzzelstuk was hierbij de Siemens Software die op basis van geüploade 3D-files automatisch het budget vormgeeft. Indien de gehele keten in één ERP-systeem zou kunnen plaatsvinden, gekoppeld aan een performante e-shop, dan waren alle wensen en behoeften voldaan.

Een opdracht waarbij we GRITLY., ons zelf-ontwikkeld softwaresysteem dat werkt volgens het principe van configureerbare bouwstenen, tot het volle potentieel konden benutten.

How we made it simple

Het ontwikkelingsproces ging van start met enkele efficiënte, welomlijnde workshops en functionele analyses. Alle puzzelstukken werden op tafel gelegd, alle verbindende processen werden onder de loep genomen en waar mogelijk efficiënter gemaakt.

Vervolgens spitsten we ons toe op het ontwikkelen van een prototype van de e-shop. Dankzij GRITLY., ons softwaresysteem, konden we zeer snel een klikbaar prototype voorstellen en doorlopen met de klant. De beste manier om zeer concreet en tastbaar de gebruikservaring te beleven om snel, waar nodig, bij te kunnen sturen.

Na de E-shop werd al snel dezelfde werkwijze toegepast voor het prototype van het ERP-systeem. Dankzij de compatibiliteit van onze software met tal van andere programma’s is de integratie met het Siemens-pakket uiterst vlot verlopen. Na uitgebreid testen en een officiële GO op de prototypes werd er gestart met het ontwikkelen van de tool.

Voor YouniQ werd een performante gebruikerstool gebouwd met als functionaliteiten:

 

 • Een website inclusief e-shop met een enorm hoge autonomie voor de bezoeker. Je kan er zeer eenvoudig 3D-files opladen om een offerte-aanvraag op te starten. Vervolgens kan je deze bekijken en aanpassen in functie van gewenste materialen, levertermijnen, etc…
 • Bij vragen start je in een muisklik een chatgesprek met een YouniQ-medewerker zodat je de nodige begeleiding krijgt.
 • Kies je ervoor om het project te laten uitvoeren dan kan je de offerte bevestigen en zelfs meteen online de betaling verzorgen. Je kan de betaling zelfs uitbesteden aan een derde partij.
 • Gedurende de uitvoeringsperiode heb je voortdurend en real-time zicht op de status van je bestelling.
 • Facturen en creditnota’s staan ook digitaal voor je ter beschikking.
 • Ben je zo onder de indruk van het proces als van het resultaat van YouniQ? Dan kan je jezelf ook aanmelden als een YouniQ vertegenwoordigende verkoper met bijbehorende commissies als beloning.

Om het proces in backoffice volledig te kunnen beheren werd een ERP-systeem gebouwd dat voldoet aan:

 

 • Een CRM-Tool waarmee ze alle klanteninformatie kunnen registreren, opslaan en gebruiken.
 • Een transparante en performante koppeling met de Siemens Software.
 • Het eenvoudig beheer van binnenkomende offerteaanvragen, de bijbehorende automatisch opgemaakte offertes alsook alle bevestigde bestellingen.
 • Het beheer van de voorraad, het uit te voeren productieproces en de gelinkte bestellingen van grondstoffen en materialen bij derden.
 • Het op maat opmaken van tal van statistieken en rapporten.

De machine draait!

Na een uitgebreide testperiode werd de complete tool in gebruik genomen. De disruptieve en geautomatiseerde werkwijze leverde een enorme verhoging in efficiëntie op, waardoor er tijd en middelen vrij kwamen om andere uitdagingen aan te pakken.

Ontdek hier de tool voor YouniQ Machining.

 

Kunnen wij ook u helpen?

Bent u ook op zoek naar een geschikte oplossing voor uw geïntegreerde website, e-shop en back-office? Of interesse om op een andere manier uw bedrijfsprocessen te digitaliseren en automatiseren?

Neem contact met ons op voor een gezellige en vrijblijvende babbel! We frezen graag een moment in onze agenda om uw uitdagingen te vernemen.

 

Contacteer ons