Groep Claes Luc

Groep Claes Luc.

De firma Claes Luc is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot een gerenommeerd expert op vlak van delicate afbraakwerken en vloerverwijdering. Een gemotiveerd team van een tiental medewerkers is dagelijks in de weer op werven in heel België. Met een klantgerichte, flexibele aanpak, handelt Groep Claes Luc elke opdracht probleemloos af.

Groep Claes Luc

Wat was de probleemstelling?

Tijdens het analyseren van het magazijn binnen Groep Claes Luc, kwamen we tot de vaststelling dat alles reeds een vaste locatie kreeg binnen het magazijn, maar dat materiaal dat meegenomen werd naar de verschillende werven niet altijd correct geregistreerd werd.

Op deze manier was het niet mogelijk om ten alle tijden een actueel zicht te houden op de voorraad in zijn geheel, wat tot gevolg had dat er soms producten niet tijdig werden bijbesteld en de werven in de problemen kwamen.

Waarom kozen zij voor onze voorraadbeheer oplossing?

 

  • Snelle implementatie
  • Op maat van de organisatie
  • Geen overbodige functies
  • Gebruiksgemak
  • Volledige controle over eigen tool
  • Eenvoudig scannen met behulp van barcodescanners

Hoe implementeerden we de voorraadbeheer software?

Voor veel bedrijven waarbij de hoofdactiviteit ligt bij het uitvoeren van werken, is het voorraadbeheer een bijkomstigheid. Simpelweg omdat er geen tijd voor is of omdat er onvoldoende zicht is op de aanwezige voorraad. Om dit beter in kaart te brengen, hebben we ervoor gekozen om een scansysteem te implementeren om op die manier een sneller zicht te krijgen op dalende voorraden en hier dan ook proactief op te kunnen reageren. Hierbij is er geopteerd om ook de vaste vrachtwagens van medewerkers te gebruiken als voorraadlocatie waarbij het duidelijk werd wie welk materiaal meeneemt en zo het verloop beter in beeld kon worden gebracht.

Ook voegden we onze module voor leveranciersbestellingen toe aan het systeem. Hierdoor wordt er automatisch aangegeven wanneer een bepaald product onder een minimumvoorraad komt en wanneer het dus bijgevolg tijd is om dit product bij te bestellen. Door het betere zicht op zowel de gebruiks- als verbruiksgoederen worden afwijkingen in het gebruik sneller opgemerkt. Hierdoor wordt het kostenbewustzijn binnen de organisatie ook sterk verhoogd.