E-Demonstrations

E-Demonstrations.

E-demonstrations zag 20 jaar geleden het levenslicht en specialiseerde zich sindsdien als een logistieke en productionele partner voor evenementen, standenbouw en brand activations.  Via een one-stop-shop concept ondersteunt zij haar klanten van A tot Z.

E-Demonstrations

Wat was de probleemstelling?

Omdat E-Demonstrations zo’n grote stock heeft voor verschillende klanten, was het niet altijd makkelijk om het juiste materiaal terug te vinden binnen de grote magazijnen. Ook was het niet vanzelfsprekend om het juiste materiaal op het juiste tijdstip klaar te zetten om te laten vertrekken naar een evenement om daar OTIF te arriveren. Daarenboven wilden sommige klanten op elk moment een overzicht van hun aanwezige stock kunnen hebben, wat niet altijd even makkelijk gegeven kon worden.

Waarom kozen zij voor onze voorraadbeheer oplossing?

 

  • Oplossing op maat van de organisatie
  • Op elk moment een volledig overzicht van de voorraad, locaties en evenementen
  • Snelle implementatie
  • Reservatiemodule zodat klanten zelf producten kunnen reserveren
  • Gebruik van pick orders voor evenementen

Hoe implementeerden we de voorraadbeheer software?

Vermits de magazijnen van E-Demonstrations al waren ingedeeld in locaties maar deze indeling nog niet optimaal werd gebruikt, was onze eerste taak het implementeren van de bestaande voorraadlocaties in Digital Stock. Logischerwijs volgde het toewijzen van deze locaties aan alle producten. Zo kwam er een duidelijk overzicht van de voorraad in zijn geheel.

Veel producten die gestockeerd staan bij E-Demonstrations zijn eigendom van klanten, die hier op elk moment een overzicht van wilden krijgen. Daarom was het belangrijk om een overzicht van alle klanten in te bouwen met de bijhorende producten.

E-Demonstrations is voornamelijk actief in de eventwereld, wat zich dus vertaald in het veelvuldig klaarzetten en transporteren van goederen. Binnen Digital Stock kozen we er daarom voor om de pick order-module te integreren. Ook klanten met een account bij Digital Stock kunnen tegenwoordig inloggen om voorradige producten te reserveren voor hun evenement.

De samenvoeging van deze modules zorgt voor een gestructureerde workflow binnen het magazijn.